keskiviikko 8. elokuuta 2007

Antaisitko Jeesukselle päivällisesi?

Kolumni

ANTAISITKO JEESUKSELLE PÄIVÄLLISESI?

Paikalla oli 5000 nälkäistä miestä. Tilanne alkoi luisua käsistä. Tilaisuuden järjestäjät olivat pahassa pulassa. Pieni poika pelasti tuhansien ihmisten päivän antamalla päivällisensä Jeesukselle.
Tämän päivän ihmiset ovat kuormitettuja valtavien ongelmien, hädän, tarpeiden ja auttamismahdollisuuksien ristipaineessa. Riittää päivän lehti tai iltauutiset, niin viimeisimmät maailmanlaajuiset tragediat vyöryvät alitajuntaamme. Kaiken tämän keskellä on ymmärrettävää vaipua epätoivoon ja kristittynä velvollisuus kysellä, mitä minä voisin tehdä?
Olen monesti pohtinut pienuuttani globaalin hädän edessä. Joskus olen tuntenut jopa Jumalan kutsua pelipaikalle, mutta näky on aina pysähtynyt mahdottomuuteensa.
Nuorena poikana näin televisiosta dokumentin. Siinä sadat köyhät filippiiniläiset penkoivat roskia Manilan roskavuorella, saadakseen edes jotain ruokaa tai myytävää itselleen. Olisin heti siitä paikasta halunnut lähetä auttamaan tai tekemään jotain heidän hyväksensä. Mitään en voinut kuitenkaan tehdä. Kymmenen vuotta myöhemmin luin lähetyslehdestä, että Lähetysnuoret olivat menneet ja perustaneet lähetysaseman roskavuorelle. He ovat pystyttäneet sinne suuren kyltin ”Tervetuloa savuavalle vuorelle!” Siellä nuoret kristityt vieläkin opettavat terveydenhuoltoa, antavat rokotuksia tauteja vastaan ja jakavat evankelioivaa kirjallisuutta. Heiltä kysyttiin, miksi he tulivat roskavuorelle? He vastasivat: ”Elon Herra kutsui meidät ja halusimme totella.”
Silloin tajusin, että minäkin olin kuullut saman kutsun, mutta en pystynyt lähtemään. Onneksi joku muu pystyi!
Kun parikymppisenä sain lähetyskutsun, niin sain myös hullun idean. Olisin halunnut lähteä Espanjaan ja sieltä käsin evankelioida Marokosta tulevia ja sinne meneviä muslimeja. Ideani kuitenkin tyrmättiin ja sitä pidettiin lähinnä turistityönä, ei lähetystyönä. Ei hätä kuitenkaan tämän näköinen ollut. Jumala puhui tietenkin myös toisille ja niin kymmenen vuoden kuluttua alkoi operaatio Transit; samannäköinen kuin minunkin näkyni.
Pari viikkoa sitten saarnasin, aiheena tämän kolumnin otsikko. Asia polttaa minua vieläkin ja jopa niin paljon, että päätin tehdä tässä ja nyt konkreettisen ehdotuksen!
Olisiko mahdollista (esim. Fidalle) järjestää valtakunnallinen keräyspäivä, otsikolla: Antaisitko Jeesukselle päivällisesi? Se voitaisiin toteuttaa vaikkapa kansallisen nälkäpäivän yhteydessä ja olisi erikoisesti uskoville suunnattu. Ideana olisi se, että luopuisimme yhdestä päivällisestä ja antaisimme sen rahana kehitysaputyöhön. Käytännössä se tarkoittaisi 6-10 euroa. Tällainen päivä voisi olla vaikka kerran vuodessa. Jos asialle innostuttaisiin, niin voisimme saada valtaisan siunauksen aikaan jossakin, missä apua todella tarvitaan. Luopuisimme vain kerran omasta ”viidestä leivästämme ja kahdesta kalastamme.” Jeesus siunaa lahjamme ja moninkertaistaa sen!
Olisitko sinä valmis antamaan päivällisesi Jeesukselle?

Julkaistu RV-lehdessä

Ei kommentteja: