lauantai 1. tammikuuta 2011

Lue tämä jos uskallat


Lukemisen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Näyttäisi siltä, että Jumalan suunnitelma oli ja on ilmoittaa iäti kestävät totuudet kirjoitettuna. Pyhät kirjoitukset Raamattumme muodossa on siitä paras esimerkki. Kirjallisen ilmoituksen etu on ehdottomasti siinä, että se pysyy. Paavali tiesi, mitä teki, kun kehotti nuorta Timoteusta lukemaan.
Vain lukevat johtajat kehittyvät. He ovat vastuussa siitä, että kehittävät jatkuvasti johtamistaitojaan, ja paras tapa on lukea paljon. Vastuulliset itsensä kehittäjät lukevat jatkuvasti. He lukevat laadukkaita klassikoita ja uutuuksia sekä maalliselta että hengelliseltä sektorilta. Se, joka haluaa kehittää itseään, ei halua päästä helpolla. Kun luemme, syötämme samalla uutta ja arvokasta tietoa alitajuntaamme. Saatamme lukea jonkin kirjan läpi ja todeta, että emme ole välttämättä kovinkaan paljon muuttuneet. Joidenkin päivien tai viikkojen jälkeen saatamme kuitenkin joutua keskelle tilannetta tai ongelmaa, jonka osaamme ratkaista vain sen vuoksi, että olimme lukeneet juuri tuon kyseisen kirjan.
Ei ole järkevää joutua elämässään pinteeseen vain siksi, että ei ole lukenut. Lukeminen palkitsee aina, vaikka juuri sillä hetkellä ei siltä tuntuisikaan. Lukeminen kasvattaa ja kehittää ajatusrakenteitamme ja tekee meistä kykeneviä kohtaamaan elämän haastavimmatkin tilanteet. Maailman parhaat kirjailijat ja seurakuntien opettajat ovat kirjoittaneet kirjoja, jotka ovat kaikkien saatavilla. Kirjassa raha ei koskaan mene hukkaan. Hyvän kirjan arvoa ei voi verrata viihteelliseen ajanviettoon. Siksi lue aina kun voit! Lue silloinkin kun ei tunnu siltä, että huvittaisi lukea. Sijoita tietoon, jonka voit saada ainoastaan lukemalla!

1 kommentti:

Veikko Pekki kirjoitti...

Totta todella. Itselläni on kokemus Raamatusta, jota lukemalla tulin uskoon. Raamatun muuttumaton voima on täysin eri kategoriassa muuhun kirjallisuuteen nähden. Voin saada ideoita ja laajentaa näkemystäni, mutta elävän yhteyden Jumalaan ja Hänen valtakuntaansa voin itse kokea tänäänkin vain Raamatun jakeiden äärellä rukoillen.