torstai 9. huhtikuuta 2009

Tuuli puhaltaa missä tahtoo

Karismaattisuus ja Pyhän Hengen työ liitetään usein yhdeksi ja samaksi asiaksi. Monesti kuitenkin unohdamme, että Jumala on kolminaisuus, ja että kaikessa Jumalan työssä on Pyhä Henki aina mukana. Ei siis ole erikseen sellaisia tilaisuuksia, missä olisi paikalla vain Jumala tai vain Pyhä Henki. Pyhän Hengen ilta mainoslauseena ei ole sen painavampi, kuin Jumalan- tai Jeesuksen ilta. Jos olemme suuntautuneet ajattelemaan, että Pyhä Henki persoonana on karismaattisempi, kuin Jumala niin olemme ajautuneet harhaan.
Me emme pysty kontrolloimaan Jumalaa, niinpä meidän tulee antaa Jumalan kontrolloida meitä! Jeesus selvensi kyselevälle Nikodeemukselle, että tuuli puhaltaa missä tahtoo. Kreikankielessä sana Henki tarkoittaa kirjaimellisesti tuulta. Koska Tuuli puhaltaa missä tahtoo, meidän tehtävämme ei ole komentaa Tuulta, vaan nostaa purjeet ja olla valmiit Tuulen vietäväksi. Kaikkien tuulten vietäväksi ei kuitenkaan ole viisasta lähteä. Jokaisessa laivassa on peräsin jolla suuntaa ohjataan. Hyväksi peräsimeksi kannattaa ottaa Jumalan Sana ja aika ajoin tarkistaa kurssi kirjoituksista.
On hyvä olla tuulisissa paikoissa! Seurakuntaelämässä kaikki raamattutunnit, rukouskokoukset, pyhäkoulut ja pienryhmät ovat tuulisia paikkoja. Jumalan kolminaisuus toimii niissä kaikissa ja Pyhä Henki puhaltaa sinne elämää.
Jokaisella merellä on karikkoja, niin lienee karismaattisuudessakin. Laivan pitäminen kurssissa ei ole ilmiöiden vastustamista tai matkustajien ilon pilaamista; pikemminkin terveellistä vastuuta.

Kristitty 2/09

Ei kommentteja: