keskiviikko 1. elokuuta 2007

Herätystä matkalaukussa

Kolumni

HERÄTYSTÄ MATKALAUKUSSA

Yhteydenpito ulkomaille on tärkeää. Tutustuminen toisenlaisiin toimintatapoihin ei tarkoita luopumista omasta identiteetistä. Yleensä se vahvistaa sitä. Uskon, että suomen helluntailaisilla olisi maailmalla paljon annettavaa mutta myös opittavaa. Kävin työtoverini Wellun kanssa neljässä Lontoon seurakunnassa. Tässä lyhyt matkaraportti:
Kensington Temple
Jo sisääntulo oli vaikuttava. Vanhassa kirkossa soi nuorekas musiikki ja eri puolille kirkkoa sijoitetuista monitoreista näkyi mainosvideo. Eteen oli rakennettu lava, jonka varusteisiin kuului kohdevalot ja peilipallo! Tilaisuus alkoi ylistysmusiikilla ja tekstit näkyivät monitoreissa. Ylistysosuuden jälkeen seurakuntauutiset katsottiin videolta. Pastorin julistus oli voimakasta ja auktoriteetilla johtavaa opetusta. Kaikesta kuvastui selkeä päämäärä kasvattaa seurakuntalaisista pyhiä ja palvelukseen valmiita kristittyjä. Tilaisuus päättyi kuin kesken ja seuraavan kokouksen ihmiset alkoivat virrata sisään.
Holy Trinity Bromton
Rakennus oli suuri ja kaunis keskiaikainen anglikaanikirkko. Tässä kirkossa on syntynyt Alfa-kurssi ja se näkyi tilaisuuden rakenteissa. Kirkko oli remontoitu modernisti. Edessä alttaritaulun ja ikonit peitti suuri monitori. Seurakunta on hyvin ihmisläheinen ja perheet huomioiva yhteisö. Alussa laulettiin lastenlauluja. Saarnan piti 30-vuotias perheenäiti. Puheen jälkeen vanhaherra, pastori Sandy Millar tuli lavalle ja johdatti seurakunnan Pyhän Hengen kohtaamiseen. Alttarikutsu toi paljon ihmisiä esille. Loppulaulun jälkeen saliin tuli tarjoilijoita, jotka toivat kaikille lasillisen appelsiinimehua. Tilaisuuden jälkeen pastori kätteli kaikki ulosmenijät ja ovilla jaettiin seurakunnan julkaisuja.
Hill Song
Noin neljä vuotta sitten Hill Song Australia aloitti työn Lontoossa. Nyt seurakuntaan kuuluu yli 2000 jäsentä. Työn pohjana on solutoiminta ja sunnuntaikokoukset ovat ns. celebraatio-tilaisuuksia. Meidät ohjattiin sisään neljännelle parvelle kultakoristeltuun The Palace teatteriin. Edessä alhaalla näkyi kolme suurta valkokangasta ja esiintymislava. Kuoro, esilaulajat ja soittajat tulivat lavalle. Ensi tahtien soidessa tunnelma oli veret seisauttava. Pyhän Hengen läsnäolo oli kouriintuntuva heti alusta alkaen. Ihmiset osallistuivat tilaisuuteen kokosydämisesti. Muutamat hetket olivat todella mukaansatempaavia. Härmänpojat lauloivat täysillä palkeilla: ”One way Jesus, Here I am to worship jne.” Musiikkityyli oli vauhdikasta Hill Song musiikkia. Poistuessa haukoimme henkeämme. Tilaisuus oli tehnyt meihin lähtemättömän vaikutuksen. Tällaista emme olleet vielä ennen nähneet!
Soul Survivor
Seurakuntaan oli vaikea löytää. Se sijaitsee peltisessä varastohallissa Wattfordin kaupunginosassa. Hämmästys oli suuri, kun astuimme ovista sisään. Arviolta 400 nuorta seisoi, istui tai makasi lattialla. Hallissa ei ollut istuimia. Edessä oli ainoastaan esiintymislava ja nykyaikainen tekniikka. Soul Survivor oli alun perin suuri nuorisotapahtuma, josta muodostui säännöllinen nuorisotyö. Nyt se on nuorisokulttuuriseurakunta, jossa erilaisuus ja omaperäisyys ovat sallittuja. Pastori kulki väen seassa ja tuli tervehtimään meitäkin. Tässä seurakunnassa on syntynyt monia kuuluisia ylistyslauluja ja lauluntekijöitä.

Olisimme mielellämme tuoneet tuliaisia, mutta valitettavasti herätystä ei voi pakata matka-askiin, se tulee toista tietä – lumpiot lattiaan!

Julkaistu RV-lehdessä

Ei kommentteja: