torstai 29. helmikuuta 2024

Nyt tarvitaan visionäärejä

Yrittäjissä ja lähetyssaarnaajissa on jotain samaa. He uskovat tehtäväänsä ja ovat periksi antamattomia näyn ihmisiä. Historiamme on täynnä uskomattomia tarinoita siitä, kuinka näyn valtaamat ihmiset ovat lähteneet ja menestyneet. Heidän työnsä kautta on syntynyt miljoonien jäsenten kirkkokuntia ja menestyviä yrityksiä.

 

Visionäärisyys alkaa usein jo lapsena tai nuorena. Kantavana ajatuksena nuorten ohjaamiseen tulisi olla heidän kasvattamisensa Jumalan valtakunnalle. Tämä tarkoittaa usein sitä, että he lentävät turvallisesta pesästä ja heidän siipensä kantavat, koska heihin on uskottu. Visionääriä tulee kuitenkin ohjata. Elleivät he kuuntele muita, karahtavat heidän suunnitelmansa helposti kiville. Tästä syystä tarvitsemme uuden sukupolven näkijöitä, mutta myös ohjaavia vanhempia. 

 

Lähetystyön historia kätkee sisäänsä voimakkaita pioneerihahmoja, joita on ollut vaikea laittaa karsinaan tai raamiin. Sama liittynee yrittäjiin. Joskus nämä henkilöt ovat saattaneet olla haastavia työtovereita ja monet heistä ovat kulkeneet omia polkujaan. Edelleenkin tarvitaan persoonia ja visionäärejä. Kuitenkin heidän on osattava myös voittaa puolelleen toisten luottamus ja kyettävä rakentavaan yhteistyöhön. Vahvalla näyllä ja itsetunnolla varustettu työntekijä osaa olla sekä hyvä johtaja, että hyvä johdettava.

 

Nykyisin kristittyjen huomiosta kilpailee niin moni asia, että lähetystehtävä on saattanut jäädä vain yhdeksi pohdinnan arvoiseksi kysymykseksi muiden joukossa. Keskittyminen ihmisoikeuksiin ja poliittisiin vaikuttamismahdollisuuksiin on hyvä asia, mutta jos lähetyskäsky ei enää sytytä, on syytä huolestua. Lähetystyö ei ole rakettitiedettä, se on tavallisten ihmisten liikkeelle lähtöä. Jumala ei etsi superlahjakkuuksia, vaan ihmisiä, jotka haluavat antaa talenttinsa maailman arvokkaimpaan työhön. Lähetystyössä on vielä miljoonia mahdollisuuksia.

Ei kommentteja: