torstai 29. helmikuuta 2024

Minustako mimmikummi?

 Voiko viisikymppinen mieskin olla mimmikummi? Tottakai voi, minä ainakin! Lähdin heti ensimmäisten joukossa tukemaan mimmejä. Mutta miksi? Olen iloinnut siitä, että Fida on yleensä heikoimpien puolella ja erityisesti niiden, jotka eivät pysty puolustamaan omia etujaan. 

Maailma on kylmä ja julma paikka erityisesti köyhimpien maiden tytöille. UNESCOn arvoin mukaan maailmassa on 129 miljoonaa tyttöä, jotka eivät käy koulua. Tämän lisäksi monen tytön koulutie päättyy alakouluun lapsiavioliiton tai muiden velvollisuuksien takia. 

Ihmiskaupan uhreista suurin osa on nuoria tyttöjä ja jopa lapsia. Raaka rikolliskoneisto käyttää hyväkseen tyttöjen hädänalaista asemaan, monen sulkiessa silmänsä tältä karulta todellisuudelta.

Ihmiskaupan kohteeksi joutumisella on lapsen kannalta hyvin kauaskantoiset vaikutukset. Hyväksikäytön vuoksi ihmiskaupan uhreiksi joutuneet lapset ovat tavallisesti hyvin traumatisoituneita, mikä vaikuttaa heidän kehitykseensä merkittävästi. Mahdollisen seksuaalisen hyväksikäytön seurauksena syntynyt, hyvin nuorena koettu raskaus voi olla lapselle jopa hengenvaarallinen terveysriski. Ihmiskaupan uhriksi joutumisen seurauksena lapset jäävät todennäköisesti vaille koulutusta. Pahimmillaan lapsikaupan uhrit joutuvat kasvamaan hyvin turvattomassa ympäristössä vailla tasapainoiseen kehitykseen tarvittavaa hoivaa ja huolenpitoa.

Mimmikummina omalta pieneltä osaltani autan maailman tyttöjä siten, että tytöt pääsevät kouluun ja nuoret naiset saavat ammatin. Lapsiavioliitot, silpominen ja koulukeskeytykset vähenevät. Tyttöjen oikeudet maailmalla paranevat ja hätäapu tavoittaa lapset katastrofien keskellä. 

Yhden tytön suuri unelma voi toteutua minun pienellä tuellani osoitteessa www.fida.info/mimmikummi

Ei kommentteja: