torstai 1. tammikuuta 2009

MIEHELLÄ AINA MIELESSÄ

Varhaisten kirkkoisiemme opetuksen perusteella seksi on perinteisesti ollut likaista ja sen ajatteleminen tuomittavaa. Jonkin tutkimuksen mukaan 85% 20-30 vuotiaista miehistä ajattelee seksiä kerran minuutissa ja nainen vain kerran pari päivässä. Luulisi kuitenkin, että jos mies käy töissä ja elää suhteellisen normaalia elämää, niin ei sitä seksiä ehtisi jatkuvasti pohdiskelemaan. Kaikkia yleistämättä, eiköhän seksin ajattelu ole melko yksilöllistä. Joidenkin ajatukset voivat lähes jatkuvasti pyöriä seksin ympärillä, toisilla taas siihen riittää suhteellisen vähän mielenkiintoa. Muut elämän päämäärät ja kiireet voivat työntää seksin sivummalle ajatuksista.
Yhtä kaikki, kristitty mies elää melkoisessa ristipaineessa. Maailman ihmiset voivat ainakin teoriassa rellestää syyllisyyttä tuntematta, mutta uskova kokee syyllisyyttä jo pelkistä ajatuksista.
Täytyisi muistaa, että vaikka seksiä pursuaa nykyään joka tuutista, niin silti se on vain yksi asia muiden joukossa. Seksi ja seksuaaliset ajatukset ovat alueita, joissa tunnetaan suurta syyllisyyttä ja osataan myös syyllistää. Syyllisyydestä huolimatta seksuaaliset ongelmat ovat vain yksi niistä lukuisista tavoista, joilla saatamme rikkoa Jumalan käskyjä vastaan. Pitäisi muistaa, että niin kuin muissakin asioissa, niin myös seksin alueella uusi alku on aina mahdollinen ja menneisyyden voi rauhassa uskoa Jeesuksen sovitettavaksi.
Helpottavaa on sekin tieto, että edes avioliitossa seksin ei tarvitse olla täydellistä ja taivaallista. Puolisoon tutustuminen ja erotiikan opettelu vaatii valtavasti vaivannäköä ja sitoutumista. Monet luulevat avioliiton olevan jatkuvaa hääyötä ja romantiikkaa, sitä se ei ole. Onni ei synny siitä, että on käyty vihillä; se syntyy siitä, että nähdään vaivaa suhteen lujittamiseen. Molempien puolisoiden täytyy sitoutua tekemään töitä avioliiton onnistumiseen. Harras ja hyvä työ palkitaan parisuhteessa. Ajan mittaan avioparit oppivat myös löytämään molempia tyydyttävän seksielämän. Seksi ei ole vain lihan läiskyntää. Kun mediasta omaksuttu seksin paine haluaa vain tyydytystä, niin kristityt avioparit oppivat enemmänkin antamaan ja tekemään puolisonsa onnelliseksi.
Hyvät seksikokemukset puolison kanssa voivat virittää intohimoisen ja kauniin seksin ajattelemisen. Traumaattiset ja likaiset kokemukset puolestaan voivat johtaa ahdistukseen ja seksiin liittyvien ajatusten torjuntaan. Kauniit ja oikeansuuntaiset seksiunelmat voivat siis jopa piristää ja irrottaa mielen arkirutiineista. Näin seksi voi olla motiivi, joka vie miestä elämässä eteenpäin. Toivoisin jokaisen miehen saavan hyvää seksiä ja antavan sitä puolisolleen.

Tosimies 6/08

Ei kommentteja: