tiistai 1. joulukuuta 2009

Kuningas tuli luokseni!

Elipä kerran kaukaisilla mailla hyvä ja viisas kuningas, joka rakasti kansaansa. Hän olisi halunnut olla enemmän tekemisissä tavallisen kansan kanssa, mutta hän koki omassa loisteliaassa linnassaan elävänsä eristyksissä heistä.
Kuningas halusi kuitenkin tietää, miten kansa elää. Siksipä hän aina ajoittain pukeutui ryysyisiin, likaisiin vaatteisiin ja kulki pitkin valtakunnan katuja tavallisena ja huomiota herättämättömänä kansalaisena. Hän kulki talosta taloon, otti vastaan ihmisten vieraanvaisuuden ja kuunteli heidän ongelmiaan. Kukaan ei tunnistanut häntä kuninkaaksi.
Kerran hän kävi katsomassa erästä hyvin köyhää miestä, joka asui pimeässä kellarissa. Hän söi köyhän miehen valmistamaa vaatimatonta ruokaa ja puhui hänelle lohdutuksen sanoja ja kuunteli tämän murheita.
Myöhemmin tämä köyhä mies sai tietää, että itse kuningas oli vieraillut hänen luonaan. Köyhä mies sanoi: ”Kuningas jätti palatsinsa loiston ja kirkkauden ja tuli minun pimeään, köyhään ja likaiseen kotiini. Hän söi ja joi minun kanssani. Hän toi iloisen mielen sydämeeni. Toisille hän on ehkä tuonut lahjoja ja rikkauksia, mutta minulle hän antoi itsensä. Enempää en olisi voinut toivoa!”
Juuri näin teki itse taivaan ja maan Herra. Kuningasten kuningas jätti taivaan loiston ja kirkkauden, tuli itse luoksemme pimeään ja synkkään maailmaan. Näin hän toi toivon ja valon ihmismieliin. Mitä muuta voisimme toivoa?
Tässä on aietta iloon ja riemuun!
Joulun sanoma ei ole rajoitettu sanoma, joka on ohi yhdessä päivässä. Se on yksi kristikunnan suurista juhlista, joka juhlistaa Jumalan kokonaissuunnitelmaa. Tätä joulun sanomaa julistakaamme ja levittäkäämme ympäristöömme hyvää mieltä!
Hän tuli kerran luoksemme, jotta me voisimme kerran tulla hänen luoksensa kotiin!
Ole varuillasi! Kuningas saattaa tulla kotiisi tänä jouluna!

Hyvä Sanoma, joulu 2009

Ei kommentteja: